Om områdetKONTAKT

Maskot Guide Service

parkoviště Medvědín

54351 Špindlerův Mlýn 


+420 605 210 442

info@maskot.dk

FØLG OS

Om området


Spindleruv Mlyn er en hyggelig, lille by i et bjerrigt område i det nordlige Tjekkiet, cirka 150 kilometer nord for Prag. Området er et tjekkisk naturreservat og indbyder derfor til hyggelige stunder i naturen, især udendørs aktiviteter som klatring, mountainbiking og mest af alt skiløb på de omkringliggende bjerge, der er dækket af sne hele vinteren og langt ind i de tidlige forårsmåneder.

Selve byen består hovedsageligt af hoteller, pensioner, restaurationer, etc. og de lokale lever først og fremmest af turisme. Der er hoteller og restauranter i alle prisklasser og har du et stramt feriebudget er der virkelig mulighed for at spare nogle penge ved at tage på skiferie i Tjekkiet. Det er er både billigt og  lækkert at spise og drikke ude i Spindl, der huser alt fra italienske og mexicanske restauranter til traditionelle tjekkiske spisesteder. Tjekkiet er desuden verdenskendt for deres øl, som selvfølgelig skænkes i hele byen til en brøkdel af den pris vi giver herhjemme. Der er også indkøbs-muligheder i byen i form af en supermarked og en noget mindre lokal købmand. Sidst men ikke mindst har Spindl et attraktivt og billigt natteliv med flere muligheder både hvad angår after-ski barer og natklubber.


Skibusser

Der er  skibusser som kører rundt i byen, se planerne for busserne her:
Skibus 1

Skibus 2+3

Skibus 4


Ski-områderne

Skiareál Spindleruv Mlyn består af to større skiområder. Areál Medvedin og Areál Svaty Petr, og et par pister, der ligger for sig selv. De store områder så vel som de enkeltliggende pister er alle forbundet af gratis skibusser. Andet mulighed for transport er store taxa til 8 personer. Området tæller til sammen 25 pistekilometer og har pister til både nye og erfarne skiløbere. Dertil kommer en Snowboardpark og en officiel Worldcup-piste i Areál Svaty Petr. Hromovka pisten byder på mulighed for aften-skiløb

(18.00-21.00) ved køb af et specielt skipas.

Liftkort

Liftkortet er et chipkort, som virker til hele Skiareál Spindleruv Mlyn. Kortet aktiveres første gang du går igennem liftkøen og virker derefter i det antal dage du har betalt for. Der er depositim på 50,-czk. Hos Maskot kan du bestille liftkort on line, du skal bare udfylde et bestillings formular.


Klik på billedet for at se det stort


Praktiske oplysninger

Transport

Kommer du til Spindleruv Mlyn i egen bil er der flere muligheder. Du kan hente en kørselsvejldning her.

Kørselsvejledning


Motorvejs Vignette kan købes online her:

https://edalnice.cz/en/index.html#/validation


Spindleruv Mlyn er forbundet til både Prag og Vrachlabi af meget billige rutebusser, der kører flere gange dagligt. Taxa'erne har faste priser i Spindl by og ligeledes en fast pris for privattaxa til Prag.

Penge

Den officielle møntfod i Tjekkiet er tjekkiske koruna (CZK). Det er en god idé at have vekslet penge hjemmefra, da I vil opleve, at der er et par steder som ikke tager imod betalingskort. Der er ingen bank i Spindl, men der er adgang til hæveautomater. OBS. Husk at det kun er muligt at hæve penge svarende til 2000 DKR per dag med mindre man har lavet en anden aftale med sin bank.Strøm

I Tjekkiet benytter man følgende strømkilde: 220V AC, 50Hz. . Tjekkerne har jordspyd i deres kontakter, derfor er det en go ide at tage en stikdåse med flad han stik.

Mad/Indkøb

Der ligger en lille købmand i centrum af Spindl med et fint udvalg af dagligvarer. Er man på jagt efter et større udvalg ligger der en NORMA supermarked  i byens udkant, cirka 1 kilometer fra centrum.Der findes flere ski sport butikker i byen som bydr på forskelige kendte sportsmærker. Sjovt alternativ for billigt indkøb er de to Vietnamisiske butiker med alt muligt var.

Parkering

Der er gode parkeringsmuligheder ved central parking -Hromovka og på parkeringsplads ved ski område Medvedin-gratis. På de små parkeringspladser i centrum af byen er parkerings automater, 30min koster 10,. czk. Men pladsen er meget begrænset.

Det er obligatorisk at have vinter dæk fra 01.11-01.04 i Tjekkiet og det er en god ide at have snekæder med.

Læge

I Spindleruv Mlyn kan du få læge hjælp på Medical centrum som er en privat klinik.

Åbningstider: 9.00-21.00. Her bliver man behandlet mod betaling, men normalt får gæsterne pengene tilbage i Danmark. Husk at tage alle regningerne fra klinikken med hjem. Det er et god ide at kontakte dit forsikringsselskab og informerer om situationen, før du gør brug af Medcial.

Oplysninger til Medical:  Medical centrum, Spindleruv Mlyn, Svatopetrska 278,

tlf:+420499523864 eller +420602420758, surgery.surgery@email.cz

Apotek

Apoteket ligger i Pasaz Spindl, på højre side af vandet.


Rates source: ExchangeRates.co.uk